És el millor Dosha per tornar-se vegetarià. També es recomenable la mel i la Stevia (planta dolça). Consumir aliments frescos en poca quantitat (dos punys de menjar lleuger, calent i amb espècies que alleugeren, calentes i també picants (el Masala li és beneficiós).
Menjar abusivament li és perjudicial perquè augmenten els problemes de Kapha, millor menjar aliments del país. Ha d'assumir que ha de prendre un menjar correcte en funció del propi Dosha, fer exercici diàriament preferiblement a la matinada, pendre una tisana calenta per reforçar, realitzar el primer àpat una hora i mitja després de llevar-se.
Si Kapha està en desequilibri, ha de dormir cinc hores i no vuit. Dormint menys augmenta el metabolisme.
Tres conceptes importants, la alimentació, el somni i l'activitat han de ser regulats, així es poden modificar els problemes de Kapha.
El disturbi més important de Kapha és l'obesitat i l'excés de pes, No ha de fer servir oli pel massatge (ni ingerir-ne), millor fer servir polvóres secs (Kapha Podi). Un altre problema comú de Kapha és la depressió, la falta d'interés.
Necessita realitzar ejercici regularment, millor si és d'hora al matí, la salutació al sol és molt adequada encara que al principi necessiti l'ajut d'un expert. El simple exercici de rodar horitzontal de costat per terra és beneficiós (durant dos o tres dies pot tenir rodaments de cap que després pararan). Això l'ajudarà en la retenció de líquids i en els problemes de circulació. Quan sigui a casa també pot aprofitar per realitzar exercici.
L'aigua calenta bullida en un recipient de terrissa li és més favorable, també si hi pot afegir llimona. És pot pendre en un contenidor de coure; ajuda a millorar el fetge i els problemes de pell. L'or ajuda als problemes del cervell i el cor. La plata controla l'excés de foc.
Des del Centre Thailam agraïm la col.laboració de l'entitat Caixa de Manresa i l'oferiment de dansa Bhangra (Guru Tej Kaur i Merche Perez, http://media.punjabilokvirsa.com/index.php?module=item&action=show_item_full&item_id=513277), també a totes les persones que ens han ajudat a fer possible aquesta xerrada perquè tots nosaltres poguem coneixens una mica millor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario